Wat is het verschil tussen Cyber Monday & Black Friday?

Verschil Black Friday Cyber Monday

Wat is het verschil tussen Cyber Monday & Black Friday? In 2019 kun je aan het eind van het jaar weer flinke aanbiedingen verwachten. Deze aanbiedingen beginnen allemaal in aanloop naar het Cyber Weekend. Omdat Cyber Weekend een relatief nieuw fenomeen is in Nederland, hebben wij enkele feitjes op een rijtje gezet in dit artikel.

Wat is Cyber Weekend?

Cyber Weekend is voor de koopjesjagers waarschijnlijk het leukste weekend van het jaar. Shoppen tegen flinke kortingen. Officieel begint het weekend met Black Friday en wordt het afgesloten met Cyber Monday. Maar in de praktijk begint het ‘weekend’ al de maandag voor Black Friday.

(Web)winkels presenteren de nieuwste aanbiedingen. Er zijn acties in alle productcategorieen bij verschillende winkelketens.

Veel consumenten doen hun inkopen tijdens het weekend voor de feestdagen. In Nederland hebben we het voordeel dat het enkele dagen voor sinterklaas valt. De overige landen in de wereld profiteren voornamelijk van de aanbiedingen in aanloop naar de kerstdagen.

Cyber Monday vs. Black Friday:

Maar wat is nou precies het verschil tussen Cyber Monday en Black Friday? Los van de dagen vrijdag en maandag is er één groot verschil: Black Friday kent zowel offline als online aanbiedingen en Cyber Monday enkel online aanbiedingen.

Zo ga je Cyber Monday niet tegenkomen in fysieke winkels. Deze dag is echt bestemd voor online aankopen. Het voordeel hiervan is dat je niet buiten de deur hoeft. Je kunt simpelweg vanaf je laptop jagen op aanbiedingen. Dit kan zowel op werk of thuis. Ook is het enkele dagen voor sinterklaas. Profiteer dus met flinke korting voor het aankopen van je cadeaus.

Black Friday is in Nederland een stuk bekender. Alhoewel het een recente actiedag is doet bijna iedere (web)winkel mee aan de koopgekte. Veel (web)winkeliers zijn voor een groot gedeelte afhankelijk geworden van deze koopgekte tijdens Black Friday. In Amerika is deze dag zo populair dat er ver voor openingstijd flinke rijen ontstaan bij de ingang van grote winkelketens.

Aanbiedingen

Qua aanbiedingen en hoeveelheid kortingen zit er weinig verschil tussen deze dagen. Vaak zie je dezelfde aanbiedingen onder een andere noemer, ofwel Black Friday ofwel Cyber Monday.

De betreffende aanbiedingen kom je al ruim voor de datums tegen. De cyber aanbiedingen beginnen eind november tot ongeveer midden december.

De datums in 2019

In 2019 vind Black Friday op vrijdag 29 november plaats en Cyber Monday op maandag 2 december. Omdat de dagen volgen na ThanksGiving day vallen de datums ieder jaar op een andere datum.